Pressklipp om släktsidorna

Internet World 9/2001
SLÄKTEN ÄR VÄRST
Gräv där du står, det är journalisten Mats Karlssons devis även på fritiden. På sin släktforskningssajt går han på djupet om sin egen familj, som stammar från 1700-talets Norrland och omfattar ett färgstarkt persongalleri. Det här är ett bra exempel på genealogins lockelse; det krävs inte kungar och krig för att berätta en spännande historia.

Östersunds-Posten 6.10 2001
NÄTSIDA OM BODUMS ROBIN HOOD
Vill du veta mer om Erik Olof Älg och hans släktingar? Då ska du surfa in på journalisten Mats Karlssons hemsida. Det tipset kommer från Barbro Orell i Rossön som hittade hemsidan av en slump. Det var när hon letade efter information om Stensvattnet och den ingifta mostern Agusta som hemsidan dök upp. Bodums Robin Hood, alias Erik Olof Älg finns på http://hem.fyristorg.com/matsk/slakt/.

Tidningen Ångermanland 24.9 2001
VÄSTRA PÅ INTRESSANT HEMSIDA
Legendaren Erik Olof Älg, Norrlands Robin Hood, som han kallades i bygdespelet som spelades i Rossön, finns numera omskriven på internet. Det är journalisten Mats Karlsson i Sundbyberg som under sin släktforskning funnit att Erik Olof Älg var hans farfars morfars bror. På http://hem.fyristorg.com/matsk hittar man mycket läsvärt från västra Ångermanland. Erik Olof Älgs berättelse är bara en del av en mycket läsvärd hemsida under rubriken släkten. Mats Karlssons farfar berättade mycket om Erik Olof. Anders Andersson-Raivi från Tåsjö, byn Kronvike och en mängd andra berättelser finns att läsa om på Mats Karlssons hemsida. Mats Karlsson har under sommaren besökt västra, och där bl.a. Rossön, Stensvattnet och Per Persson i Jansjö. Mats Karlsson säger att det går bra att skicka e-post till honom om man har synpunkter eller hittar felaktigheter i materialet pĆ hans hemsida. Alla som har möjligheter. Sök adressen och läs innehållet.

 

Sidan uppdaterad 18.9 2002. © Mats Karlsson