GÄSTBOKEN


Här kan du berätta vad du tycker om mina släktforskningssidor eller tipsa om sådant du saknar. Tyvärr är denna gästbok numera manuell sedan jag fått in porrlänkar och annat skräp via den gamla gästboken, som sköttes av en automatisk gratistjänst. Vill du göra ett inlägg får du skicka det till min epost: (jag har undvikit klickbar adress för att slippa skräppost). Skriv gärna "Gästboken" eller nåt liknande på ämnesraden i ditt mail.

Mats, Hägersten lör 30 april 2005
Ja hörni, det undrar jag med. Förmodligen är det en affärshemlighet som inte ens jag känner till. Skrivandet tuffar väl på sakta men säkert, men man måste göra annat här i livet också, till exempel ingenting. Det är en underskattad sysselsättning.

Barbro och Lasse, Rossön tis 26 april 2005
Hej, i Rossön går vi och väntar på att få köpa boken om Erik Olof Älg. När kommer den?

Mats, Hägersten tors 31 aug 2004
Hej Solveig, Elof, Thor & alla andra! Nej, Elof, inte är jag din kusin. Men Mats-Erik är min kusin. Fast det där har vi ju rett ut redan. Kul att så många hittar hit!

Solveig Strömqvist, Tyringe fre 27 aug 2004
Hej! Det är alltid roligt att läsa någonting hemifrån. Jag är från Rörström, men bor nu i Skåne.
Hälsningar Solveig

Elof Persson, Mölnlycke ons 25 aug 2004
Hej kusin Mats-Erik. Jag har av en slump hittat dej och din hemsida om en av våra anfäder.

Thor Modin, Rörström fre 13 aug 2004
Hej Mats!
Jag har noga studerat dina sidor. Du har lagt ner ett jättearbete. Jag kände din far väl. Han gick två klasser före mig i folkskolan och vi umgicks ofta på den tiden. Tråkigt att han inte längre finns med oss.
Var upp till Kronvike och tittade för några veckor sedan, men ingenting är sig likt längre. Men det är väl "tidens gång". Ingenting får vara som det varit.
Har själv börjat forska i det "förflutna" och kom fram till att Erik Modin som skrivit Gamla Tåsjö var min farfarsfarfar.
Hälsningar! Thor

Birgitta Samuelsson fre 9 jul 2004
Hej Mats!
Fick för mig att titta in på din hemsida. Den är ju hur intressant som helst. Det är ett par ställen jag skulle vilja ändra uppgifter på. Sibylla Eriksson Flyn var född 1955, bra om det kunde ändras. Krister Oskarsson Korsele är född 1954 inte 1945 som det står. Sedan vill jag hälsa till andra släktingar som läser detta.
Hälsningar Birgitta Björn-Samuelsson

Carola Eriksson (f.d Björn), Dorotea mån 21 jun 2004
Hej!
Är inne en sväng och kollar din sida och passar på att önska trevlig midsommar!! /Carola

Mats, Hägersten ons 5 maj 2004
Hej Jeanette!
Det är jättekul att du kikar in. Jag har lite koll på din sida också och nu är länken fixad.

Jeanette, http://www.bjornidet.net sön 2 maj 2004
Hejsan!! Nu är jag här igen, jag kan inte slita mig från att titta in här emellanåt... Tycker det är så kul med släkten, såg att du hade lagt upp länken till min hemsida.. Ville bara tala om att just nu har jag bytt hemsida.. eller rättare sagt jag har skaffat mig ett domän.. =) Så den gamla adressen stämmer ej.. Må så gott och hoppas att du har haft en skön valborg och 1 maj! Jeanette

Jeanette Björn, Borås tis 9 mar 2004
Hej Mats!! Nu är jag här och kikar lite, passade på att plocka en bild till min hemsida, som jag länkar tillbaks till dig. (Har lite av din berättelse där oxå) Må så gott/Jeanette "Björnidet"

Mats, Hägersten tis 6 jan 2004
Hej Alex, tack för tipset. Det ska jag kolla in. Kul att du gillar sidan!

Alex tis 6 jan 2004
Hej, det är en intressant hemsida du har ! Jag söker mig igenom norrlandsinformation undan för undan och du har mycket att berätta ! När det gäller virusproblemen som du någon gång stött på så finns det olika lösningar. Antingen "formulär" men kanske det enklaste generellt sett är att använda t ex den fria applikationen från http://www.mailwasher.net som jag gjort flera år och har använt till ett 10 tal eboxar.

Mats Karlsson, Hägersten tis 23 dec 2003
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR! önskar jag dig Bert och alla andra som besöker min hemsida. Jättekul att ni tittar in! Vi ses 2004!

Bert Norell, Upplands Väsby fre 19 dec 2003
Hej Mats, fantastiskt vilket jobb du lagt ned och vad roligt att få ta del av ditt arbete. Vi är kusiner du och jag. Elsa var min mamma. Märkligt nog tittar jag på din pappa varje dag! Jo, jag har nämligen en bild från Kronvike uppsatt i sovrummet och där finns förutom morfar Erik och mormor Frida även Ivan, cirka 14 år. Jag minns Ivan mycket väl och han var en person som jag såg upp till med stor beudran. Jag minns ingenting av dig, vi var så sällan på resa men nu bor vi ju faktiskt inte så långt ifrån varandra. Vi ses! mvh/Bert

Barbro och Göta, Bredäng ons 19 nov 2003
Hej Många hälsningar från Din pappas kusin Göta, vi skall i kväll på kryssning. vad tycker du om bordet Barbro

Anita Berglund Eriksson, http://w1.622.telia.com/~u62202249/index.htm, Omsjö Näsåker fre 17 oct 2003
Hej Mats! Trevlig hemsida! Ser att du har en länk till Wikström-familjens stamtavla. Har du rötter dit? Min ingång till denna familj är Göran Jönsson Nygren f 1854 son till Jöns Eliasson f 1812 ohh Maja-Lisa Eliasdotter f 1809.
Mvh Anita

Hans Ekström, Köping ons 16 jul 2003
Hej Mats, jag har en "soldier" som heter Erik Runström och om honom vet jag bara det som finns skrivet i en bibel hos min svärfar.
----- 1800-Husar för Rynninge ägor, 1807-Till Pommern
1808-"Fången i Pommern sedan tvenne ggr till Norge"
Kungliga Liv Regementets Husar Corps (Sanna Hed örebro)Fellingsbro Husar Trop, Rynninge Rusthåll 4:e Roten------
Har du eller någon annat mer information eller tips på hur jag ska hitta mer om honom ? Tacksam för svar
Hälsningar Hans

Jeanette Björn, Borås tor 10 jul 2003
Hej Mats! Jättekul att ramla in på din sida.. och att få läsa om släkten Björn eftersom man själv är en. Jag såg att jag fanns även med i registret över släkten, och att det fanns kort på min farfar Edvin, inte jag ens hade något på han. Sidan ligger bland mina favoriter nu och den kommer jag att titta till emellanåt. MVH/Jeanette Björn

Anngreth Andréasson, Vårgårda sön 29 jun 2003
Hej Mats ! Jag har kollat Din släktforskning, det var myket att läsa - helt fantastiskt.Men jag har upptäckt att Anna Erika Backlund fått födelseår 1926 men hon är född 9 febr.1927.
Många hälsningar från Anngreth och Rune Andreasson

Liselotte Björn, Storuman tis 20 maj 2003
Hej Mats! Har kikat lite på uppgifterna om Björnsläkten och tänkte att du skulle få ytterligare fakta. Det kommer ett mejl inom kort...
Liselotte

Carola Eriksson, http://home.bip.net/svanabyn/historia/hilma.htm, Dorotea tor 17 apr 2003
Hej Mats! Vill önska en trevlig påskhelg!
"Björnligan" i Kronlunne hälsar. //Carola

Cajsa, Mjölby ons 16 apr 2003
Jag hade släkt i Backe-Leo Persson och han var gift med faster till mig. De fick 3 flickor, Jag undrar om du har några uppgifter om honom och hans familj.
GLAD PÅSK önskar Cajsa

Maria Westerlund Udell, Stockholm fre 28 feb 2003
Hej! Min pappa Lennart Westerlund är född i Rossön och jag är uppvuxen med historierna om Erik Olov älg, så jag fann din hemsida väldigt intressant!Jag ska fortsätta att leta efter mina rötter. Av någon anledning känns det som om jag har levt i Rossön för väldigt länge sedan, det är en känsla jag får i kroppen när jag återser vår kära lilla bagarstuga där vi tillbringar alla påskar och somrar:
Mvh Maria W.Udell/Hägersten

Elsa Mårtenzon sön 3 nov 2002
Jag har kollat på din farmor Frida Björns anor och det verkar som att vi är släkt på långt håll. Titta i Bellviks boken på Jon Johansson, familj (9). Det ser ut som att vi har en del band på den sidan. Du har lagt ner ett fantastiskt arbete på din hemsida, mycket bra!
Hälsningar från Elsa M.

Mats, Solna fre 13 sep 2002
Tack alla för berömmet! Men glöm inte att det är vi alla som skriver historien tillsammans... Utan alla berättelser från besökare på denna sida skulle innehållet vara ganska torftigt. Och Roland: som amatör på detta tackar jag dig särskilt för de vänliga orden från ett proffs!

Roland Forssˇn, http://www.forssen-alonso.com ons 11 sep 2002
Medans jag satt och läste om Norrnäs invånare så dök namnet Ingel Ivarsson upp och jag kom ihåg att du hade en alldeles förträfflig artikel om honom.
Gjorde därför ett besök till din sida och blev glatt överraskad över att se hur den fortfarande utvecklas. Mycket information i ett sobert och snyggt utformande. Jag gillar den skarpt. Innan jul hoppas jag kunna fixa till min sida oxå.

Elsa Mårtenzon, Bellvik fre 30 aug 2002
Hej Mats!
Trevligt att bli omnämnd på din hemsida! ännu trevligare att se att du läser Bellviksboken. Nu ska jag läsa dina berättelser om Erik Olof älg.Hör gärna av dig.
Hälsningar Elsa i Bellvik!!

Roland Jacobsson, Lövstabruk tis 16 jul 2002
Hej Mats! Blev verkligen överraskad av att få se så mycket skrivet om Stensvattnet. Jag är själv uppvuxen där mellan åren 1946-1959. Jag hade Erik Ander Olofssons hus som lekstuga och trippade omkring på Erik Olof älgs husgrund.
Jag har själv tänkt försöka sammanfatta och skriva om de historier jag hörde av människor i Stensvattnet som var i 70-80 års åldern nar jag var en liten skolgosse.
I familjeförteckningen för Erik Vermelin och hans hustru Anna kunde jag ej se att Du fått med deras pojkar Bror och Ernst. Annars är det ett suveränt bra arbete Du presterat. Hör Gärna av Dig.
Hälsningar Roland Jacobsson

camilla, sthlm lör 29 jun 2002
hej, jag har en kompis som letar efter sin första ponnys mammas ägare för att få veta mer om ponnyns mamma. Pavlova som mamman hette föddes förmodligen nån gång runt 1970, och var en korsningsponny. min kompis har hört att hon ska vara smvinnare eller något liknande, men vet inte om det stämmer. ägaren hette Maria Ohlsson och ska ha bott(ev fortfarande bor) i vedby(eller något liknande) i badelunda. är det någon som vet något om henne? snälla, skriv då ett mail till mej. all information är av betydelse!tack på förhand!
mvh camilla (gorscha@hotmail.com)
ps. hemsidan är jättefin!

Barbro tor 8 nov 2001
En verkligt vacker bild och vilka minnen från barndomen som poppar upp när jag tittar på den.

Mats, Sundbyberg 7 nov 2001
Bilden på startsidan föreställer ladugårdsväggen i Kronvike, där min pappa växte upp.

Barbro Orell, Rossön tis 6 nov 2001
Hej! Din/Er nya hemsida påminner om Stensvattnet eller är det månne från Kronvike? Den för tankarna till Dina rötter.

Mats Oscarsson lör 13 okt 2001
Tack för krönikan om Erik Olof , har boken sedan förut, med alla äventyr, är själv född och uppvuxen i Arksjö by Dorotea socken, men Vattenfall dämde över Pappas torp så 1949 på hösten köpte han en gård i Jämtland, och vi mindre ungar följde med. Ha det bra Hälsningar Mats.

Rolf Arhusiander, Lit lör 6 okt 2001
Mycket intressant läsning

Bengt Bergquist sön 9 sep 2001
Hej Mats! Jag har med stort intresse via "Rötter" studerat Din hemsida. Tyvärr har det insmugit sig en felaktighet i presentationen över Ditt släktforskararbete. Du säger Dig forska i Närke ( uteslutande i Fellingsbro ). Nu är det så att Fellingsbro är en socken i Västmanlands landskap, men Örebro län. Jag tycker det är synd att en så utförlig presentation skall ha ett litet skönhetsfel!
Jag beundrar också Din eleganta hemsida och förvånar mig över att Du spänner över så många olika områden. Själv blev jag intresserad av historiken om Strömsholms kanal, som jag kom fram till via bogser-båten Rex. Detta beroende på att min morfars far deltog i reparationsarbeten på kanalen åren 1858 -61. Han var nämligen indelt soldat vid Västmanlands regemente, Strömsholms kompani, nr 35 Litzlena rote, Munktorps socken och hette Carl Gustaf Brask.
Hälsningar Bengt Bq

Mats mån 3 sep 2001
Hej Kjell-åke! kul att du tittade in. men vad var det du hade på hjärtat?

kjell-åke smedbakken-karlsson, järbo sön 2 sep 2001
 

Barbro o Lars sön 22 jul 2001
Vilket mästerverk !

Sidan uppdaterad 31.8 2004. © Mats Karlsson